Aralık 22, 2024, 01:52:49 ös

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

Reball işleminde fırın kullanımı

Başlatan cevat, Şubat 18, 2020, 03:16:43 öö

« önceki - sonraki »

cevat

Arkadaşlar merhaba,
Reball işleminde fırın kullanan ustalarımız varsa;

Kurşunlu lehim toplarında, kullandıkları sıcaklık ayarı ve süresini yazabilir mi?

Ayrıca fırınla,  çipin kristal yüzeyine yanmaz kumaş veya başka bir materyal kullanıp/kullanmadıklarını da belirtirlerse, çok yararlı olur.

Teşekkür ederim, herkese hayırlı işler...
Akıl büyük bir nimet, sağlık büyük bir servettir.

kop

Selam

seneler önce 2010 yıllarında honton bga  fırın kullanmıştım. o yıllar dv6000 acer ekran kartları mcp chipler baya çok geliyordu.

eğer tek chip dizmek için kullanacaksanız vakit kaybı

4-5 veya daha fazla chipi aynı anda dizmek için kullanacaksanız yararı olabilir.

0.6mm kurşunlu lehim topunda 240 255 derece 260 derecelere çıktığım da oluyordu.

topun mm düştükce ısıyı ona göre düşürebilirsiniz tabi her makinanın derecesi birebir tutmuyor 5-10 derece farklılıklar gösterebilir.

chipin altına yanmaz kumaş kullanıyordum.

Çok yararı olan veya çok fazla vakit kazandıran bir cihaz değil. Şahsi fikrimdir yanlış anlaşılma olmasın. Servisinizde oldukça fazla reball işlemi yapıyorsunuzdur veya chip değişimi yapıyorsunuzdur. ozaman mesai saati içerisinde günlük size kazandıracağı 30 dakikadır.

cevat

Şubat 18, 2020, 05:42:35 ös #2 Son düzenlenme: Şubat 18, 2020, 05:45:21 ös cevat
You are not allowed to view links. Register or Login  Ustam; honton bga fırın bende de var.

Normal şartlarda erime sıcaklığı olarak kurşunlu lehim topu 180 de bırakıyor kendisini, 220 dereceleri denedim başarı sağlayamadım.
Çipin Kristalin de yanmaz kumaş var. Belki sıcaklığı o engelliyordur.
240-250 dereceleri deneyeceğim.

Yanıt için teşekkür ederim.

Hayırlı işler
Akıl büyük bir nimet, sağlık büyük bir servettir.

Sametbey67

iyi çalışmalar usta, ben resimdeki gibi rework cihazımın sol iki alt rezistansını ( 500W + 500W ) üstüne 10 * 10 cm boy ve 2mm kalınlığında aliminyum plaka üzerine yanmaz kağıt koyarak kurşunlu lehim topu ile , 7dk sürede 4. dk da üzerine chip i koyarak ( ön ısıtmadan sonra ) hafif gezdirerek yapıyorum. bazı chipler de kabarma oludu, dikkatli olmaya çalışıyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login