Aralık 22, 2024, 11:14:10 öö

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

hp 255

Başlatan burak.mvl, Ağustos 24, 2019, 06:46:12 ös

« önceki - sonraki »

burak.mvl

başka servis e gitmiş teklif vermişler müşteri teklifi kabul etmemiş etmeyince biosu kople söküp almışlar
arıza onarıldı biosunu bulamadım internette elinde olan var mı
hp 255 ABL51 LA-C781P REV:1.0

Ucakbileti

You are not allowed to view links. Register or Login
Emek Olmadan, Yemek Olmaz...!

burak.mvl

biosu yazdım görüntü alamadım siz denediniz mi sağlam mı
anakart uğraşılmış tetiklemiyordu kısadevre vardı 3v bölümü kısa devre olmuş düzelttik tetikliyor ama görüntü yok uğraşıldığı için mi bios mu emin olamadım

burak.mvl

badcaps dakine benziyor onu denemiştim alamamıştım

Ucakbileti

Ustam denediğimi zannetmiyorum. Nerden aldığımıda hatırlamıyorum. Bazen bi bios ararken arada başka bioslar çıkınca arşiv için onlarıda indiriyorum.

burak.mvl

sitesinden buldum dosyaya çıkarıp aldım ama görüntü geliyor flash booting diyor %100 e kadar dolup kapanıyor ve görüntü gidiyor

Ucakbileti

video atarsan ustalarımız daha kolay yardımcı olacaktır..

burak.mvl

biosu yazdığımda bu yazı geliyor %100 olduktan sonra kapanıyor açılınca görüntü yok tekrar biosu söküp yazana kadar görüntü yine yok tabi yazınca block deyip kapatıyor Hp seri numaraları yüzünden midir nasıl dahil ederim onu tam bilmiyorum arızayı özetleyim yurt dışından hediye gelmiş müşteriye orada yaptıramamış bize gelmeden de birkaç yere gitmiş nerede nasıl kaybedildiği bilinmiyor arızayı yapmadan üstünden bios alınmış belki fiyat vermiştir müşteriye çok gelince almıştır bilemem kısa devreyi düzelttik ama bu sorun var şimdiden teşekkürler

Ucakbileti

sitesinden indirdiğin orjinal biosu buraya atarmısın ustam. ama exe olanı at çıkarılmışını değil.

burak.mvl

You are not allowed to view links. Register or Login

Ucakbileti

Tamam ustam sizin exe dosyanızlada oluyormuş.
Ustam biosunu başka pc de kurar gibi başla aşağıdaki ekran geldiğinde usb oluşturmayı seçin. usb mümkünse 1-2 gb ve kaliteli bişey olsun ben bi defasında 3 flashtan 1 tanesiyle atabilmiştim.Sonra şarj cihazını takılı tutun cihaz orjinali olacak. flashı takın win tuşuna ve B tuşuna basılı tutarken açma tuşuna 3 sn kadar basılı tutun power lambası yanınca powerı bırakın diğer tuşları bırakmayın bazı modeller 1 beep sesi verir bazıları direk biosu okumaya başlar.flashın lambası olursa ordanda anlayabilirsiniz yoksa yükleme ekranını bekleyin.Daha önce denememişseniz Umarım olur.

burak.mvl

ben başlat B ye basmadan denemiştim olmamıştı şimdi açıldı update kısmı bios recovery failed dedi ben marka gözetmeksizin cfeon 8mb lik çipini kullandım marka seçer mi o  yüzden hata veriyor olabilir mi şükür ilerleme kaydettik winbond falan mı denesem alakalı mıdır

burak.mvl

winbond marka taktım hata vermedi biosu yazdı ustam çok teşekkür ederim hayırlı işler olsun

Ucakbileti

Hayırlı olsun ustam. Hayırlı işler.

erzurumnotebook

o parçayı söken arkadaşı bulup , ona da bir bios yazsaydın usta :)))