Aralık 25, 2024, 10:47:49 öö

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

ASUS X550CL FAN HIZLI DÖNÜYOR DURMUYOR

Başlatan ozgur81, Nisan 22, 2019, 04:25:58 ös

« önceki - sonraki »

ozgur81

Selam arkadaşlar elimizde ki cihaz görüntü gelmiyor diye geldi ve bios değiştirildi cihaz çalıştı fakat fan cihaz çalıştıktan 1 dakika sonra deli gibi dönüyor durmuyor. Bulduğum CLEAN ME olan hiçbir bios düzeltmedi. Elinde sağlam ME temizlenmiş bios varmıdır. Cihaz kasa kodu: X552VL-SX035H. Anakart kodu X550CL REV 2.1. Teşekkürler.

Ucakbileti

Nisan 22, 2019, 04:52:38 ös #1 Son düzenlenme: Nisan 22, 2019, 04:55:58 ös Ucakbileti
hm 76 mı qm 67 mi var cihazda.
Birde cihaz ısındığı içinmi fan dönüyor ısınmadığı haldemi dönüyor. eger gereksiz aşırı ısınma varsa cpu besleme bobin çıkışlarına osiloskopla bakmak lazım parazitli voltaj cihazlarda gereksiz ısınma ani kapanma bazen açıp bazen açmama sıkıntıları yapıyor bilgine ustam.
Emek Olmadan, Yemek Olmaz...!

HexfeT

e-mail: You are not allowed to view links. Register or Login

HexfeT

X552CL modelin biosu ile oynayarak şunu çıkardım, bir deneyin. ---> You are not allowed to view links. Register or Login

ozgur81

İşlemci onboard üçüncü nesil i5 işlemci. Chipset SLJ8E. Isınma problemi değil ilk tetik verdiğimde fan hiç dönmüyor fakat 1 dakika sonra tam gaz dönüyor ve hiç durmuyor.

ozgur81

Biosu indirdim şimdi deneyeceğim. Bilgi vericem.

Ucakbileti

elin değmişken bide şunu dene ustam. saglam biostan hm76 clean edildi.

You are not allowed to view links. Register or Login
Emek Olmadan, Yemek Olmaz...!

Crmci

Bende bunu buldum..You are not allowed to view links. Register or Login

ozgur81

1deliye2rapor

Nisan 22, 2019, 08:13:10 ös #9 Son düzenlenme: Nisan 22, 2019, 08:15:36 ös 1deliye2rapor
Aynı problem ,Samsung R520 de başıma geldi. Ölçmediğim ,bakmadğım yer kalmadı herşey normal kafayı tam yemek üzereyken enteresan bir şekilde sorun FAN'dan çıktı. FAN'ı değiştirdim sorun kalmadı.Fikir olması adına. Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login , geçen sana söylediğim mevzu :)   
~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

CRM

asustaki standart problemlerden birisi
bios uyumsuzlugu
HM Clean ME ile alakalsi yok
biosla sio dogru iletisimde degil cunki
tek yolu var. biosu ram soketin uzerinde etiket koduna gore araman gerek.aksi taktirde resmi sitedeki biosu bile sorunu cozmez.
2ci yol 5v hattini +3.3v hattina baglaman. ama devamli ve silent calisacak
DIACOM Computer Service (by CRM)
Job: Senior Technician
YouTube Channel: CRM
Contact me: You are not allowed to view links. Register or Login
Web site: You are not allowed to view links. Register or Login
Forum: You are not allowed to view links. Register or Login

HexfeT

Nisan 23, 2019, 05:19:16 ös #11 Son düzenlenme: Nisan 23, 2019, 05:31:36 ös HexfeT
Bu konuda aklıma gelen bir şey var ama denemek konusunda risk almayı size bırakıyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login

ozgur81

Vusal ustamın dediği olabilir ama o etikettekine göre bios bulamıyorum maalesef :)

ozgur81

Erhan ustam ITE8517E var bunda yazılım yok diye biliyorum.

HexfeT

8517E yazılımsız. Son çare Vusal'ın dediği gibi fanın + ucunu ayırıp 3v ile irtibatlayarak sesini makul bir seviyede sabitleyebilirsiniz.