Aralık 24, 2024, 12:59:25 öö

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

toshiba satellite s55 b5289 görüntü sorunu

Başlatan Sametbey67, Kasım 21, 2018, 08:19:15 ös

« önceki - sonraki »

Sametbey67

toshiba satellite s55 b5289 görüntü sorunu olan nb ta , Vcore dahil çalışma voltajları mevcut , start alıyor görüntü atmıyor , akım 0.55 ile 0.62 mA arasında sayıklıyor, acaba bios olabilir mi ? olan arkadaslar paylaşabilir mi? iyi çalışmalar,
You are not allowed to view links. Register or Login

Dreamer_x_x

osilaskopun varsa vcore voltajını parazit bakımından incelemeni tavsiye ederim.toshibalarda nec tokin sıkıntısı oluyor diye biliyorum.

Özkan Öz

Nectoken sorununda genellikle görüntü atmama sorunu olmaz You are not allowed to view links. Register or Login

Ucakbileti

Nec tokın ın ne yapacagı belli olmaz. Ne kadar deger kaybettiğine göre değişir. Ne kadar mesai yaptığına göre değişir. O yüzden kontrol etmekte fayda var. Hatta mesaisi çok olan makinelerde ben direk deiğişirim bugün omazsa yarın nasıl olsa değişecek. Dolayısıyla görüntü atmamada yapabilir..
Emek Olmadan, Yemek Olmaz...!

Sametbey67

Arkadaşlar makinede nectokin yok , 330uf  3 adet kapasitör var .

Ucakbileti

Kasım 22, 2018, 03:20:47 öö #5 Son düzenlenme: Kasım 22, 2018, 03:24:48 öö Ucakbileti
Samet usta ben nectoken için genel bilgi vabında yazdım.
Siz bios bulup deneyenildinizmi. Makinamız bga işlemcili ve işlemciden bağımsız hm86 çipsetlimidir..

Sametbey67

bios henüz bulamadım,

kop

Merhaba Toshiba  da doğru bios için kasa koduna kadar vermeniz gerekiyor.

Belirttiğiniz mainboard kodunda  yabancı bir forum sitesinde çalışan dosya olarak eklemişler. Board kodu bizde s55 onlarda s50 olarak görünüyor kasa kodu burda önem taşıyor.

Paylaşıcağım bios dosyası belki geç görüntü touch pad veya diğer donanımlarda görmeme gibi bir sorun yapabilir. Hiç değilse biostan mı değilmi diye aklınızdan soru işaretini elersiniz.

Deneyip bilgi verirseniz başkalarıda yararlanabilir.

Ucakbileti

HM modeli resme bakılırsa hm86 gibi SR17E olabilir. bu hm hangi makinede görsem arıza ondan çıktı. tabiki yanlış anlaşılma olmasın kesin hm demiyorum. herşeyi eleyin önce. wlan 22. pinde plt rst  sinyali varmı bi bakın. o sinyal hm için fikir verecektir.

Sametbey67

Sametbey67

Kasım 23, 2018, 12:56:07 ös #10 Son düzenlenme: Kasım 23, 2018, 12:57:55 ös Sametbey67

teşekkür ederim , bios çalıştı görüntü aldık. vcore osilaskop şekilleri , bobinden önce ve sonra.

teşekkür ederim , bios çalıştı görüntü aldık. vcore osilaskop şekilleri , bobinden önce ve sonra.

kop

Dreamer_x_x

sorunu çözmene sevindim,ayrıca geri bildirim yaptığın için teşekkürler :)