Aralık 24, 2024, 06:11:27 ös

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

BGA Makinesi Önerisi

Başlatan skassas, Ağustos 15, 2018, 01:17:07 öö

« önceki - sonraki »

skassas

Ustalar mrb;

BGA makinem yok. O yüzden ekran kartı ve hm ile ilgili sorunlarda takılıp kalıyorum hep. Çok fazla cihaz tamir etmesem de bir tane alma zamanının geldiğini düşünüyorum. İnternette gezinirken aşağıdaki makine gözüme çarptı. Bütçem sınırlı. Bilgisi olan var mı işimi görür mü?
Veya yakın fiyatlara alabileceğim önerdiğiniz bir makine var mı?

You are not allowed to view links. Register or Login

Şimdiden teşekkürler;

ozgur81

Bu cihaz cep telefonu ve tabletler için sanırım, laptoplara olmaz gibi bence. Nedenine gelicek olursak alt ısı alanı küçük. Buda demek oluyor ki her çipini sökeceğin anakartın esnemesine ve fiziğinin yamulmasına sebep olacaktır çünkü anakartın tamamının rezistanslar ile ısınması gerekiyor yoksa dediğim gibi anakart bu cihazda 8 olur sonra çipi oturttuğunda köşelerden havada kalır. Laptop için uzak durmanı tavsiye ederim. Ben Jovy R7500 modelinde bunu yaşadım 1 tane bile çip çıkaramamıştım ve beni dünyanın zararına uğratmıştı.

mrserbest

10 yılı aşkın süredir bu ürünü kullanıyorum laptop bga kalıplarından tutun araç ecu larına  kadar tüm kartlarda mükemmel başarım sağlayan bir ürün fark ederseniz alt ısıtıcı çok büyük değil tamamen bu da demek oluyor ki tecrubeye dayalı

ikinci linkte ise ev yapımı rework istasyon ile full başarım sağlayan bir arkadaş alt ısıtıcı yine küçük ve kendi yaptığı bir ürün yani sonuç olarak kesinlikle kullanım el alışkanlığı zaman eşittir tecrube

son olarak 3 adet bga rework istasyonum var kullanmakta olduğum hiç birinde yamulma eğrilme gibi bir durum ile karşılaşmadım hatta bir ara abartıp 15 şin  üzerinde aynı anakartta işlem yapmama rağlem bükülme eğlimi göstermedi

Ucakbileti

Aşagıdaki ürünüde XYTRONIC IR-860 ben 7-8 yıldır kullanıyorum gayet başarılı bir ürün. bununda alt ısıtma bölümü küçük. Ustamında yaptığı gibi 3-4 adet scania tır ecusu reball işlemi bile yaptım gayet başarı ile.
Tamircilikte El becerisi tecrübe ve en önemlisi hayal gücüdür. makine işi yapar önemli olan o işi ona yaptırabilmektir. Saygılar.

Emek Olmadan, Yemek Olmaz...!

1deliye2rapor

10 yılı aşkın süredir bu ürünü kullanıyorum laptop bga kalıplarından tutun araç ecu larına  kadar tüm kartlarda mükemmel başarım sağlayan bir ürün fark ederseniz alt ısıtıcı çok büyük değil tamamen bu da demek oluyor ki tecrubeye dayalı

Rifat hocam, bu ürünü Türkiye'de nereden temin edebiliriz ?
~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

mrserbest

Aşagıdaki ürünüde XYTRONIC IR-860 ben 7-8 yıldır kullanıyorum gayet başarılı bir ürün. bununda alt ısıtma bölümü küçük. Ustamında yaptığı gibi 3-4 adet scania tır ecusu reball işlemi bile yaptım gayet başarı ile.
Tamircilikte El becerisi tecrübe ve en önemlisi hayal gücüdür. makine işi yapar önemli olan o işi ona yaptırabilmektir. Saygılar.

kullandığım ürünün kopyasıdır her işinizi rahatlıkla görür. pdr ir-x110 ise ne yazık ki artık üretimi yok

skassas

Hepinize teker teker teşekkürler;

Sonuç olarak benim anladığım cihaz modeli markası tabi ki önemli ama kullanabilmekte bu işin diğer yarısı. Bütçe sınırlı olduğu için bu durumda alıp denemekten başka çare kalmıyor.

Ek olarak yanında neler almam lazım. Ekran kartı ve hm için hangi kalıplar daha çok kullanılıyor.  Hangi çeşit lehimi almalıyım? Ve başka hangi malzemeleri almalıyım? Bu konuda tek tecrübem youtubetaki videolar.  Bu yüzden başlangıç olarak şunları al bunlar muhakkak elinde bulunsun deyip bir liste oluşturursanız sevinirim.

Youtubetan izleyerek olmaz diyenler çıkabilir. Belki doğrudur da. Oturup boş boş bakmaktansa yanlışta olsa bir yöne gitmeyi yol kat etmeyi seven biriyim. O yüzden  bu tarz yorumlara kulak asmayacağımı şimdiden belirteyim.

1deliye2rapor

Sonuç olarak benim anladığım cihaz modeli markası tabi ki önemli ama kullanabilmekte bu işin diğer yarısı. Bütçe sınırlı olduğu için bu durumda alıp denemekten başka çare kalmıyor.

Ek olarak yanında neler almam lazım. Ekran kartı ve hm için hangi kalıplar daha çok kullanılıyor.  Hangi çeşit lehimi almalıyım? Ve başka hangi malzemeleri almalıyım? Bu konuda tek tecrübem youtubetaki videolar.  Bu yüzden başlangıç olarak şunları al bunlar muhakkak elinde bulunsun deyip bir liste oluşturursanız sevinirim.

Youtubetan izleyerek olmaz diyenler çıkabilir. Belki doğrudur da. Oturup boş boş bakmaktansa yanlışta olsa bir yöne gitmeyi yol kat etmeyi seven biriyim. O yüzden  bu tarz yorumlara kulak asmayacağımı şimdiden belirteyim.

Dostum sonucta kimse bunu anasından dogdugu gibi öğrenmedi, yapa boza yapa boza öğrendi insanlar, ne güzel bir nimet var önümüzde google hersey mevcut bence esas simdi öğrenmek daha kolay çünkü imkanlar ve bilgiler daha fazla.
~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

Ucakbileti

aynen imkanlar diyince gözümde canlandı. eski radyo kartlarındaki lehimleri eritip toplayıp kullandığım. Havye parası denkleyememekten annemin örgü şişlerini tüpte ısıtarak yaptığım lehimler. bir transistör bulmak için hurdalıkları gezdiğim günler. eski elektronik dergisi bulunca havalara zıpladığım.Allah razı olsun, Babam para verip al git kendine ölçme cihazı al (en mini şu an 20 tl olan sarı multimetre) dediği günki heyecanım. off.

Ne günlerdi. :(
Emek Olmadan, Yemek Olmaz...!

aegeanxtr

aynen imkanlar diyince gözümde canlandı. eski radyo kartlarındaki lehimleri eritip toplayıp kullandığım. Havye parası denkleyememekten annemin örgü şişlerini tüpte ısıtarak yaptığım lehimler. bir transistör bulmak için hurdalıkları gezdiğim günler. eski elektronik dergisi bulunca havalara zıpladığım.Allah razı olsun, Babam para verip al git kendine ölçme cihazı al (en mini şu an 20 tl olan sarı multimetre) dediği günki heyecanım. off.

Ne günlerdi. :(

Hocam bi an beni doksanlara götürdün. Benimde eski kartlardan lehim toplamışlığım örgü şişiyle lehim yapmışlığım var :)

cevat

Dostum sonucta kimse bunu anasından dogdugu gibi öğrenmedi, yapa boza yapa boza öğrendi insanlar, ne güzel bir nimet var önümüzde google hersey mevcut bence esas simdi öğrenmek daha kolay çünkü imkanlar ve bilgiler daha fazla.

Usta yorumlarına teşekkür ederim. Forumun aktif üyelerinden birisiniz ve yardımseversiniz, teşekkürler..
Konuyu yakından takip ediyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login  arkadaşın öğrenmek istediği;
Kaç numara lehim topu daha çok kullanılıyor.
Hangi numaralarda lehim kalıplarından alayım.
Hangi marka lehim topları kaliteli...
Bga işlemi için gereken sarf malzemeleri ve cihazları neler
Şöyle detaylı bir anlatım yazarsanız;
daha bilgilendirici olur derim...
Saygılar
Akıl büyük bir nimet, sağlık büyük bir servettir.

skassas

Derdime tercüman oldun ustam.

Daha önce yazdıklarımda yanlış anlaşıldıysam af ola.

Usta yorumlarına teşekkür ederim. Forumun aktif üyelerinden birisiniz ve yardımseversiniz, teşekkürler..
Konuyu yakından takip ediyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login  arkadaşın öğrenmek istediği;
Kaç numara lehim topu daha çok kullanılıyor.
Hangi numaralarda lehim kalıplarından alayım.
Hangi marka lehim topları kaliteli...
Bga işlemi için gereken sarf malzemeleri ve cihazları neler
Şöyle detaylı bir anlatım yazarsanız;
daha bilgilendirici olur derim...
Saygılar

berkcan

Ağustos 17, 2018, 01:51:02 öö #12 Son düzenlenme: Ağustos 17, 2018, 01:59:10 öö berkcan
Tükiye'den alıcaksan bga cihazının yanında 120 lik kalıp seti hediye veriliyo ama tavsiyem 640 lık kalıp seti al daha sonradan kalıp aramakla uğraşma şahsen ben öyle yaptım en çok giden 0.50 genelde ekran kartı çipleri için ve 0.35 lehim topu olur kurşunlu kurşunsuz lehim topu seçeneği var bu tamamen sana kalmış bi durum tavsiyem kurşunsuz lehim topu yapması zordur ama kolay kolay geri dönüş olmaz çipin bozuk olmadığı sürece. Son zamanlarda haswell işlemciler baya arıza yapıyo bunun içinde 0.45 lehim topu kullanılıyo yalnız bi püf nokta var bga cihazlarının yanında eskiden kalıplama yapmak için bi stand veriliyodu fakat yeni bgalarda bu verilmiyo eğer bulursan onuda almanı tavsiye ederim büyük kolaylık sağlar bu arada 0.35 kalıplarda genelde sorun oluyo birleşik yol gibi buna dikkat et.Son olarak 0.60 lehim topu da var ama genelde eski cihazlarda çıkar yenilerde görmedim ben kendim honton htr-390 kulanıyorum üllemeli ve baya kullanışlı bi cihaz haswell cpu da yapmışlığım var her cihazın bi ruhu var ve önemli olan anlaşabilmeniz bence ben cihazımı ilk aldığımda hurda anakartlarda kaç dakikada kaç derecede çip söktüğüne bakmıştım tavsiyem sizde öyle yapın kurcalanmamış bi çip genelde kurşunsuz lehim topu ile dizili olur bu yüzden de cihazın kurşunsuz lehimi kaç derece ve kaç dakikada erittiğini bilirseniz geri kalanı zaten kolay kolay yaparsınız kolay gelsin şimdiden hayırlı olsun

cevat

İşte budur! You are not allowed to view links. Register or Login  üstad... teşekkürler
Notlarımı alacağım.
Konuya ilave yorumlar olursa;

takibe devam...
Akıl büyük bir nimet, sağlık büyük bir servettir.

skassas

Ağustos 17, 2018, 12:56:04 ös #14 Son düzenlenme: Ağustos 17, 2018, 01:00:36 ös skassas
Ustam teşekkürler;

htr-390 'a baktım 3.700tl gibi bir fiyatı var. Baktığım cihazlara yakın bir fiyatı var. Biraz zorlayarak alabilirim. Sormak istediğim bu cihaz infrared değil sanırım. İnfraredin avantajı nedir dez avantajı nedir? Almak mantıklı mıdır?   

Birde You are not allowed to view links. Register or Login da satılık ikinci eller var. Oralardan almak mantıklı mıdır. Bu cihazların ömrü tükenen sonraan bulunamayan aksamları var mı?

Tükiye'den alıcaksan bga cihazının yanında 120 lik kalıp seti hediye veriliyo ama tavsiyem 640 lık kalıp seti al daha sonradan kalıp aramakla uğraşma şahsen ben öyle yaptım en çok giden 0.50 genelde ekran kartı çipleri için ve 0.35 lehim topu olur kurşunlu kurşunsuz lehim topu seçeneği var bu tamamen sana kalmış bi durum tavsiyem kurşunsuz lehim topu yapması zordur ama kolay kolay geri dönüş olmaz çipin bozuk olmadığı sürece. Son zamanlarda haswell işlemciler baya arıza yapıyo bunun içinde 0.45 lehim topu kullanılıyo yalnız bi püf nokta var bga cihazlarının yanında eskiden kalıplama yapmak için bi stand veriliyodu fakat yeni bgalarda bu verilmiyo eğer bulursan onuda almanı tavsiye ederim büyük kolaylık sağlar bu arada 0.35 kalıplarda genelde sorun oluyo birleşik yol gibi buna dikkat et.Son olarak 0.60 lehim topu da var ama genelde eski cihazlarda çıkar yenilerde görmedim ben kendim honton htr-390 kulanıyorum üllemeli ve baya kullanışlı bi cihaz haswell cpu da yapmışlığım var her cihazın bi ruhu var ve önemli olan anlaşabilmeniz bence ben cihazımı ilk aldığımda hurda anakartlarda kaç dakikada kaç derecede çip söktüğüne bakmıştım tavsiyem sizde öyle yapın kurcalanmamış bi çip genelde kurşunsuz lehim topu ile dizili olur bu yüzden de cihazın kurşunsuz lehimi kaç derece ve kaç dakikada erittiğini bilirseniz geri kalanı zaten kolay kolay yaparsınız kolay gelsin şimdiden hayırlı olsun