Kasım 21, 2024, 02:55:14 ös

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

Casper CSD C15B Rev: 2.0 Yanık Parçaları

Başlatan Özkan Öz, Mart 20, 2020, 06:26:08 ös

« önceki - sonraki »

Özkan Öz

Mart 20, 2020, 06:26:08 ös Son düzenlenme: Mart 20, 2020, 06:30:29 ös Özkan Öz
Ustalarım selam, elinde başlıktaki anakarttan olan varsa işaretli olan parçaların ne olduğunu yazabilir mi?

You are not allowed to view links. Register or Login

kop

selam bobin kenarındaki yanan n kanal mosfet

diğer apw olarak yazan entegre ram kontrol entegren tps51216

1deliye2rapor

Mart 20, 2020, 07:29:48 ös #2 Son düzenlenme: Mart 20, 2020, 07:32:44 ös 1deliye2rapor Sebep: e
Bu modelde kronik bir arızadır bu.

Konuyu incelerseniz tüm detaylar mevcut.

Detaylı dökümana da You are not allowed to view links. Register or Login ulaşabilirsiniz.
~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

mert şener

Özkan Öz

Teşekkürler bilgilendirme için, bu parçaları hangi model hurda anakarttan bulabilirim? Baktığım hiç birinde çıkmadı.

Özkan Öz

Kendi üzerindeki parçaların aynısını buldum, bu yanan parçaları birebir değiştirsem düzelir mi? Düzeldiği taktirde tekrar aynı sorunu yapar mı?

ruhiusta

Uzun zaman sorun olmaz yani birşey olmaz yapabilisin.

Özkan Öz

Birebir değiştirdim patlakları, sorun çözüldü ama 2 tane 4gb ram ıda uçurmuş. ramları kurtarabilir miyiz sizce? Deli gibi ısınıyo ikiside.

1deliye2rapor

Ram chiplerini reball yapmanı öneririm, büyük ihtimal oksit vardır o patlatmıştır.
~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

Sametbey67

Kasım 05, 2024, 10:50:13 ös #9 Son düzenlenme: Kasım 05, 2024, 10:54:55 ös Sametbey67
konuyu yeniden hortlatıyorum , Casper CSD şase de 1,35V Ram besleme devresinde parçaların temini zorlaşınca farklı çözüm olabilir mi derken , Casper TW7 adaptör girişindeki Shotky diyotu ile bir deneme yapma çılgınlığı yaptım , VCore işlemci beslemesi 1,7V üzerinden diyot ile " 0,3V " düşeceğini düşünerek alt resimde ki gibi uygulama yaptım, bobin mosfet ve pvm entegresni sökerek Ram beslemeye voltaj enjekte ettim, ve 1,3V ram çalışıyor , belki denemek isteyen olabilir ,