Aralık 22, 2024, 07:07:31 öö

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

TOSHIBA C850 UMA ENABLE

Başlatan smlkc, Ocak 26, 2020, 09:37:44 ös

« önceki - sonraki »

Teknikbursa

Arkadaşlar vusal ustanın verdiği biosu yazıyormusunuz.Uma Bios yazmadan görüntü atmıyor. 

Crmci

Birşey dikkatimi çekti önceki uma ile Vusal ustanın yaptığında bir fark var  öncekinde intel chip yanındaki 7 direnci Vusal usta kaydırma yapmamış ben farketmedim kaydirmayıda yaptım görüntüde aldım çift biosluda.Yani önceki işlemi ve sonrakinin tamamını yaptım.Tek bioslu olanlar 2.nesil cpu  çift bioslular 3.nesil değil mi?

Crmci

Şubat 19, 2020, 07:57:41 ös #62 Son düzenlenme: Şubat 19, 2020, 08:01:52 ös Crmci
Ucakbileti ustanın yaşadığı sorun oldu önceki cihazlar çift biosluydu sorun çıkmadı tek bioslu anakarta denedim şimdi,açmıyor sürekli reset..Acaba diyerek gpu pwm yi extra söktüm normalde sökmemize gerek yok değil mi ?sadece hattı kesiyoruz.

smlkc

sadece hattı kesiyorsun çalışıyor

Crmci

Şubat 19, 2020, 10:06:16 ös #64 Son düzenlenme: Şubat 19, 2020, 10:08:08 ös Crmci
Tek bios olan 2.nesil çift bios 3.nesil cpu kullanıyor,tek bioslu reset direk atiyor goruntu hic gelmedi,aynı şeyleri şimdi çift biosluda yaptım tık açtı hepsi bu..hm yanındaki dirençler orjinali, işlem vs yapmadım geçen birine yapmıştım oda calismisti.Evet tek bioslu da uma deneyen sonuç alan oldu mu?

linux2ex

çift bioslu anakart vusal ustanın dökümanlara göre yapıldı. dökümanların içindeki bios yazıldı IO yanına takıldı. 0.90A çekiyor toshiba yazısı gelen ekranda beyaz çizgili bir ekran geliyor pos kart 28 kodu yazıyor. atladığım bir yermi var acaba.

cpu i5-3.nesil

Crmci

Şubat 19, 2020, 11:30:22 ös #66 Son düzenlenme: Şubat 19, 2020, 11:34:17 ös Crmci
You are not allowed to view links. Register or Loginçift bioslu anakart vusal ustanın dökümanlara göre yapıldı. dökümanların içindeki bios yazıldı IO yanına takıldı. 0.90A çekiyor toshiba yazısı gelen ekranda beyaz çizgili bir ekran geliyor pos kart 28 kodu yazıyor. atladığım bir yermi var acaba.

cpu i5-3.nesil

Yani o doküman sorunsuz ustam 1.ve 40.pin birleştirmeye dair resim eklemiştim(direk ısl bacaklarına lehim sorun olabilir).Mercek ile ve multimetre ile islemleri kontrol et.Extra konu:tek ve çift bioslu arasında sadece hm nin rtc pile göre sağında pnp trasistor ve 0 ohm direnç eksik birde giriş fet şekli farklı başka fark yok niye olmuyor?start işigi flash yapiyor?

linux2ex

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Loginçift bioslu anakart vusal ustanın dökümanlara göre yapıldı. dökümanların içindeki bios yazıldı IO yanına takıldı. 0.90A çekiyor toshiba yazısı gelen ekranda beyaz çizgili bir ekran geliyor pos kart 28 kodu yazıyor. atladığım bir yermi var acaba.

cpu i5-3.nesil

Yani o doküman sorunsuz ustam 1.ve 40.pin birleştirmeye dair resim eklemiştim(direk ısl bacaklarına lehim sorun olabilir).Mercek ile ve multimetre ile islemleri kontrol et.

ısl nin bacaklarını resimdeki gibi sökülen direncin ayağından ve diğer gösterilen yerden gnd ye bağladım.
1-40 pinleri direk bağlantı yapmadım yani
tekrar tekrar kontrol ediyorum bi yerde bi sıkıntı var ama çözemedim 2 nci kartı deniycem bakalım

linux2ex

tmmdır ustalar. sıkıntı, 2 adet aynı anakarta sahip cihazın ekranlarında deneme yapıyordum ve ikiside beyaz görüntü geliyordu. 3 ncü bir cihaz vardı anakartı PLF/CSF 45W UMA&DSC MB REV 2.1 olan onun ekranında deneme yaptım görüntü geldi. sanırım lcd yazılım sorunu var.

çalışan ekranın yazılımını diğer ikisine atıp bilgi veririm.

Crmci

You are not allowed to view links. Register or Logintmmdır ustalar. sıkıntı, 2 adet aynı anakarta sahip cihazın ekranlarında deneme yapıyordum ve ikiside beyaz görüntü geliyordu. 3 ncü bir cihaz vardı anakartı PLF/CSF 45W UMA&DSC MB REV 2.1 olan onun ekranında deneme yaptım görüntü geldi. sanırım lcd yazılım sorunu var.

çalışan ekranın yazılımını diğer ikisine atıp bilgi veririm.
Rt809 yada başka bir cihazla notebook lcd programlama için nete baktım lcd yi led e çeviren kit kullanarak mesela 40pin için yapmışlar 30 pinler nasıl oluyor peki?kısaca 30 ve 40 pinleri nasıl bağlıyorsunuz doküman resim vs yardımcı olursanız sevinirim.

linux2ex

çalışan ekran kodu LTN156AT24,  beyaz görüntü veren ekran kodu LTN156AT02

çalışanın data kablosunu, beyaz görüntü verene aktardım yine aynı.

beyaz görüntü veren ekran kablosunda pin sayısı eksik ondan olabilir diye onu çalışan ekrana taktım görüntü verdi.

yazılımlarıda denedim beyaz görüntü verende değişklik yok.

bu arada anakart aynı hiçbir değişiklik yapmıyorum. yanlış anlama olmasın.

Crmci

You are not allowed to view links. Register or Loginçalışan ekran kodu LTN156AT24,  beyaz görüntü veren ekran kodu LTN156AT02

çalışanın data kablosunu, beyaz görüntü verene aktardım yine aynı.

beyaz görüntü veren ekran kablosunda pin sayısı eksik ondan olabilir diye onu çalışan ekrana taktım görüntü verdi.

yazılımlarıda denedim beyaz görüntü verende değişklik yok.

bu arada anakart aynı hiçbir değişiklik yapmıyorum. yanlış anlama olmasın.
Başka bir laptop da denedin mi paneller bozuk olmasın?

linux2ex

ustam paneller sağlam. sonunda 3 ncü cihazın ekranınıda söktüm. bu ekranda beyaz pembe çizgiliydi.

ama çalışan LTN156AT24 kodlu ürünle aynı olunca buna yazılım attım sorun düzeldi.

önceki mesajda kodlarını yazdığım iki panelde aslında çözünürlük vs aynı görünüyor.

yazılımsal sorun olduğu ortaya çıktı. aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa diye buraya çalışan yazılımı
ekliyorum.

Crmci

You are not allowed to view links. Register or Loginustam paneller sağlam. sonunda 3 ncü cihazın ekranınıda söktüm. bu ekranda beyaz pembe çizgiliydi.

ama çalışan LTN156AT24 kodlu ürünle aynı olunca buna yazılım attım sorun düzeldi.

önceki mesajda kodlarını yazdığım iki panelde aslında çözünürlük vs aynı görünüyor.

yazılımsal sorun olduğu ortaya çıktı. aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa diye buraya çalışan yazılımı
ekliyorum.

Panele yazılım attığın aparat nasıl birşey resmini linkini vs verebilir misin?

linux2ex

You are not allowed to view links. Register or Loginustam paneller sağlam. sonunda 3 ncü cihazın ekranınıda söktüm. bu ekranda beyaz pembe çizgiliydi.

ekliyorum.

Panele yazılım attığın aparat nasıl birşey resmini linkini vs verebilir misin?

tabiki paylaşabilirim  You are not allowed to view links. Register or Login

cihazı Hexfet Ustamız yaptı. irtibat kurabilirsiniz. dış kap kısmını 3d yazıcınız varsa forumda dizaynı

paylaşmıştım ordan indirip kullanabilirsiniz.