Aralık 22, 2024, 07:26:02 öö

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

Toshiba c850 uma yapma

Başlatan Ali, Temmuz 29, 2019, 06:37:31 ös

« önceki - sonraki »

samet4434

Aralık 02, 2019, 01:45:24 ös #45 Son düzenlenme: Aralık 02, 2019, 07:26:30 ös samet4434

Buda benden gelsinde İntel Sürücüsü Halen Çözüm Bulamadım
ve bios modunu csm cektımmı ekran beyaz oluyor tekrardan bios yazıyorum düzeliyor

bence biosla alakalı sıkıntı var intel hd driver için
bazı ustalar vga görüntü vermiyor yazmış biosu csm yapınca vga görüntü veriyor ama
kendı ekran beyaz cizgili bir görüntü geliyor

smlkc

bu c850 konusunda daha önce uma yapmak için çalışmam oldu ama öyleki bende intel ekran kartı driverini yükledikten sonra takıldım kaldım samet4434 eğer makina hala elindeyse o makinada yapmanı istediğim birkaç şey olacak buradan yazarsan en azından sonuçlandırmış oluruz.

samet4434

Aralık 04, 2019, 01:15:44 ös #47 Son düzenlenme: Aralık 04, 2019, 08:54:15 ös samet4434
You are not allowed to view links. Register or Loginbu c850 konusunda daha önce uma yapmak için çalışmam oldu ama öyleki bende intel ekran kartı driverini yükledikten sonra takıldım kaldım samet4434 eğer makina hala elindeyse o makinada yapmanı istediğim birkaç şey olacak buradan yazarsan en azından sonuçlandırmış oluruz.

iade edildi :(

smlkc

You are not allowed to view links. Register or LoginBir komplo teorisi. Bu seride toshiba intele sorar elinde testleri geçememiş hm serisi varmı diye intelde bu seride kullanılan çipleri depodan çıkarmış aha bunlar demiş disc  kart ürettirirsen işine yarar ama onboard koymucan dimiş koyarsan makine kitler dimiş :)
Tostosta bu serii anakartı ürettirmiş. Ama zıhım kart dsc çipleride zorlayıp bozuyomuş :)
Sonra ustalar başlamış bunu nası uma yaparız deyuu uğraşmaya, yapmışlarda ama gel görki tüm seride hmler hatalı üretimmiş ustalar boşa zaman harcar dururlarmış :)

Ne hikaye yazdım ama  :o :o ;D

SONY MBX-269 QUANTA HK5 anakart bu model ile aynı uma yapınca toshibadaki gibi windows açılırken windows logosunda donup kalıyor DU... sony uma yapıldı sorun yok şu an itibarı ile aynı işlemi toshiba çin yapıyorum sonucu buradan açıklarım

ozgur81

Arkadaşlar uma ile uğraşmayın bence 9000 takın tek bios çift bios farketmiyor sadece ekran kartının altında 4 direnç var onların yeri değişiyor ben hepsine 9000 takıyorum artık.

ugurokka

9000 chip için legacy bios yedegin var mı?
You are not allowed to view links. Register or LoginArkadaşlar uma ile uğraşmayın bence 9000 takın tek bios çift bios farketmiyor sadece ekran kartının altında 4 direnç var onların yeri değişiyor ben hepsine 9000 takıyorum artık.
9000 chip için legacy bios istesem. Arşivinde mecvut mu?

smlkc

ugurokka

smlkc

Aralık 25, 2019, 06:03:46 ös #53 Son düzenlenme: Aralık 25, 2019, 06:05:30 ös smlkc
yapman gereken işlemler ve tek bios csm hali burada var >>>>> You are not allowed to view links. Register or Login

ugurokka

You are not allowed to view links. Register or Loginyapman gereken işlemler ve tek bios csm hali burada var >>>>> You are not allowed to view links. Register or Login
9000 chip taktıktan sonra , cift bioslu anakartı tek biosa düsüyoruz dimi?

smlkc

Uma yapılmaz denen bu model uma oluyor mu ? EVET oluyor. şahsen denedim mi ? HAYIR .
Peki neye dayanarak bu model uma oluyor diye bukadar kesin konuşuyorum ?
İşte cevabı ; Bu modelin birebir aynısı olan bir platform SONY SVE151 Quanta HK5/HK6 olan model. Tabi bu benzeri olan sony anakartı uma yaptığımda toshiba ile aynı sorunu yaşadım. Windows açılırken logo da takıldı kaldı. Ancak şemada uma için gerekli tüm modifikasyonu yaptıktan sonra logo da takılma olayı ortadan kalktı. Burada yapılan işlem Intel_GFX için gerekli besleme için mosfet bobin direnç kondansatör gibi besleme devresini tamamı ile tamamladıktan sonra hiç problemsiz çalışmaktadır. Burada kullanılan elementlerin hepsi konsansatör direnç vs vs bunların hepsi DELL 5110 anakartında var. Ancak toshiba için bu modifikasyonu gerçekleştirmek biraz zorlayacak çünki sadece boardview var açık devre şeması yok. elimde bir tane C850 var uma için uğraştığım ancak kartda bir problem var ve uma dan sonra normalde bu toshiba c850 anakart geç de olsa görüntü verir bendeki kartda bir sorun var ve çözemedim. Anakart start alıyor harici klavye taktığım zaman capslock numlock tuşları aktif oluyor ctrl+alt+del ile restart yapıyor fakat görüntü yok. bu yüzden toshibada intel_gfx içn gerekli devreyi tamamlamadan amd_gfx_core voltajından inteli besleyip deneyemedim burada yapılması daha doğrusu denenmesi gereken bir olay var ama bunu başka bir anakart da uma yapmayı deneyip buradan gelişmeyi bildiricem.

Küçük bir bilgi bu paltform için ; anakarta start verdikten sonra intel gfx voltajı 0.9v civarı çıkıyor görüntü geldikten sonra intel gfx voltajı 0.05v civarı windows açılırken logoda donma yaptığı anda aslında olması gereken intelgfx voltajı tekrar 1.0v civarı anlık çıkıp tekrar 0.05v düşmesi gerekmekte işte tam olarak sorun burda başlıyor. bizim yaptığımız amd gpu nun besleme voltajını alıp doğrudan intel gfx e vermemiz. intel gfx sadece grafik yükünde aktif oluyor opengl yada direct3d gibi isteklerde aktif oluyor. bunu amd gpu nun beslemesi ile çözmek için yapılacak bir işlem var ama kesin emin olamadığımdan deneyip tecrübe ettikten sonra paylaşacağım. herkeze kolay gelsin iyi çalışmalar

smlkc

Arkadaşlar beklenen bu model c850 uma oldu çok yakında doküman paylasilacak takipte kalın

1deliye2rapor

Ocak 14, 2020, 06:01:29 ös #57 Son düzenlenme: Ocak 14, 2020, 06:04:04 ös 1deliye2rapor
You are not allowed to view links. Register or Login Vusal usta da paylaşmış video ekleyecekmiş. Sevindim. Biz tamirciler icin extra iş , cihaz sahipleri icin de extradan ödeyecekleri fiyatların düşmesine sebep olacak.
~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

smlkc

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Vusal usta da paylaşmış video ekleyecekmiş. Sevindim. Biz tamirciler icin extra iş , cihaz sahipleri icin de extradan ödeyecekleri fiyatların düşmesine sebep olacak.

Vusal ile beraber çalıştık bunun için yaklaşık Kasım 2018 den beri bunun ustundeyiz makina geldikçe fırsat buldukça en son bana gelen c850 de uma yaptıktan sonra hiç görüntü gelmemişti VGA chip değiştirip göndermiştim vusal olayı çözmüş

Crmci

Uma oluyor zaten ama intel driver yüklenmiyor..Erhan ustanın verdiği (çift bios lu anakartlar icin) uma biosda clean(2mb) olan yazınca cmos pil takılınca saçmalayabiliyor diğerinde herşey normal sadece biosa girilmiyor  ondada f12 ile yükleme yapılabiliyor 1366x768 çözünürlüğü sabit veriyor.Oyun hariç cihazı istediğin gibi kullanabiliyorsun.Ayrıca bazen çok kurcalanirsa boot biosa girme vs bios uçuyor.Ama tek seferde f12 ile boot+format sorun olmuyor.