Aralık 22, 2024, 08:15:58 ös

Haberler:

Forumda paylaşılan bütün rar dosyaların parolası "bgaforum" dur.

Önerebileceğim Lehim Havyası (Bakon 950D)

Başlatan 1deliye2rapor, Kasım 30, 2018, 12:06:41 ös

« önceki - sonraki »

1deliye2rapor

Selamın Aleyküm Ustalarım , Öncelikler herkese hayırlı işler dilerim,

Uzun zamandır kullandığım havyamın avantaj ve dezavantajlarını paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 1 senedir bu ürünü kullanıyorum, ürün BAKON 950D Model Havya Sapı LF005, Bu cihaz birçok havyanın kullandığı uc tipini kullanıyor, "T"serisi fotoğraflarda da görüldüğü uc tipi.

Ürün 0-450 derece arasında çalışmaktadır. 4 farklı dereceyi kaydetme özelliği vardır. Havyanın en belirgin 2 özelliği uç kısmından ısınıyor, diğeri iste 350 dereceye 10 saniyede ulaşabiliyor. Ama dezavantajı ısındığı kadar hızlı soğumuyor, bir de indüksiyon mevcut değil, yani uyku moduna almıyor 1 saat açık kalması gibi bir durum söz konusu değil, yarım saat açık kaldığında sap kısmında ısınma oluyor işimi bitirince kapatıyorum, işim olunca açıyorum, bunu sorun etmiyorum çünkü alternatif Min TS80 kullanıyorum.

Gelgelelim uc çeşitliliğine , onlarca farklı model uc secenegi mevcut, extreme uclar olmadığı sürece tanesi 10-15 tl civarında , 5 li 10 lu paket alırsanız daha uyguna geliyor.

Youtube videolarını muhakak izleyin, Almaya karar verirseniz can alıcı yere geliyorum şimdi.

Bu ürünün 2 farklı saplı modeli var, Kullanışlı olan ilk fotoğraftaki LF005 olan modeli, neden kullanışlı, sap ile uc kısmı arası çok kısa hakimiyetiniz çok çok iyi ama diğer (yeni model) sapta ise uzun uc ile sap kısmı arası, ve uclar aynı görünse bile kertikler farklı yerlerde. Tavsiyem LF005 olan saplısını almanızdır. Alacağınız ürünün fotoğrafına aldanmayın satıcıya mutlaka soru sorup LF005 saplı olanı gönderin demeniz gerekiyor. 5 Adet uc ile birlikte fiyatı 300 TL civarında.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

~ Bilgi Bilişim Sistemleri / RİZE

Özkan Öz

Faydalı bir paylaşım usta teşekkür ederim, Min TS80  le ilgili avantaj veya dezavantaj paylaşabilir misin? Solomon SL-916D kullanıyorum hem vakum hemde el aparatı çok kullanışlı fakat uçları kaba işler için ideal. Özellikle reball yaparken pcb deki eski lehimleri toplamak için ısı yüksek olaması gerekiyor ve uç pcb ye yapışmıyor, ısı 480 dereceye kadar çıkabiliyor. ince uç kullanabileceğim bir havya düşünüyorum Min TS80 tavsiye edermisin? Ersa bakıyorum ama fiyatları uçuk.

1deliye2rapor

Min TS80 ince işlerde mükemmel diyebilirim, bundan once TS100 kullanıyordum, onu satıp bunu aldım, avantajı gayet kullanışlı, ele tam oturuyor, hakimiyet mükemmel 350-390 C  arasında kullanıyorum genellikle ucu ince olduğu için soğuk ve geniş lehimleri eritmesi biraz uzun sürüyor ama taze lehimleme icin ideal , max volt mini volt sınırı koyabiliyorsunuz. Benim gördüğüm tek dezavantajı ürün daha yeni olduğu için 2 farklı tip ucu olması ve çok pahalı olması.Ersa alacaksan da nano modelini tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Özkan Öz

TS80 Türkiye de yok sanırım netten gördüğüm kadarıyla.

1deliye2rapor

Türkiye'de satışı yok malesef, Cin'den aldım, 2 paketi var , standart olan pakette sadece havya ve ince uc var 72$ , pro kit paketi aldıgınızda kalın uc 9 volt adaptör toprak kablosu vs geliyor 80$ fiyatı var.

You are not allowed to view links. Register or Login

Özkan Öz

Ersa pahalı olduğundan bunu sipariş edeyim, umarım gümrüğe takılmaz fiyatından dolayı bu linktekini alsam sorun olur mu sence?

1deliye2rapor

Gümrüğe takılmaz,  linkini verdiğim satıcıdan aldım, standart paketi aldım, 12v adaptör ile type-c kablo ile kullanıyorum. İşin sorunlu kısmı şu ince uc almak istiyorsan standart paket kalın uc istiyorsan pro paket almalısın, ayrıca uclar tek olarak satılmakta 120 TL civarında onunda linkini veriyorum. Kolay gelsin.

Özkan Öz

cevat

Selamın Aleyküm Ustalarım , Öncelikler herkese hayırlı işler dilerim,

Uzun zamandır kullandığım havyamın avantaj ve dezavantajlarını paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 1 senedir bu ürünü kullanıyorum, ürün BAKON 950D Model Havya Sapı LF005, Bu cihaz birçok havyanın kullandığı uc tipini kullanıyor, "T"serisi fotoğraflarda da görüldüğü uc tipi.

Ürün 0-450 derece arasında çalışmaktadır. 4 farklı dereceyi kaydetme özelliği vardır. Havyanın en belirgin 2 özelliği uç kısmından ısınıyor, diğeri iste 350 dereceye 10 saniyede ulaşabiliyor. Ama dezavantajı ısındığı kadar hızlı soğumuyor, bir de indüksiyon mevcut değil, yani uyku moduna almıyor 1 saat açık kalması gibi bir durum söz konusu değil, yarım saat açık kaldığında sap kısmında ısınma oluyor işimi bitirince kapatıyorum, işim olunca açıyorum, bunu sorun etmiyorum çünkü alternatif Min TS80 kullanıyorum.

Gelgelelim uc çeşitliliğine , onlarca farklı model uc secenegi mevcut, extreme uclar olmadığı sürece tanesi 10-15 tl civarında , 5 li 10 lu paket alırsanız daha uyguna geliyor.

Youtube videolarını muhakak izleyin, Almaya karar verirseniz can alıcı yere geliyorum şimdi.

Bu ürünün 2 farklı saplı modeli var, Kullanışlı olan ilk fotoğraftaki LF005 olan modeli, neden kullanışlı, sap ile uc kısmı arası çok kısa hakimiyetiniz çok çok iyi ama diğer (yeni model) sapta ise uzun uc ile sap kısmı arası, ve uclar aynı görünse bile kertikler farklı yerlerde. Tavsiyem LF005 olan saplısını almanızdır. Alacağınız ürünün fotoğrafına aldanmayın satıcıya mutlaka soru sorup LF005 saplı olanı gönderin demeniz gerekiyor. 5 Adet uc ile birlikte fiyatı 300 TL civarında.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Usta durduk yere aklımıza " havya aldırmak " getirdin.  :)
Şu LF005 sap + 5-10 lu paket  için bir link yazarsanız, satın almak için  inceleyeyim. Ürünü incelerken biraz baktım kafam karıştı . Linklerde T13 uç var. Siz T12 uç kullanıyorsunuz. Farkı nedir?
Birde TS80- TS100 den bu havyanın ne farkı var. Aklımda TS100 almak vardı.
Şuna bir bakar mısın usta; sadece havya mı alayım. Bu tip set mi?

Teşekkürler
Akıl büyük bir nimet, sağlık büyük bir servettir.

1deliye2rapor

Kasım 30, 2018, 06:12:58 ös #9 Son düzenlenme: Kasım 30, 2018, 06:28:07 ös 1deliye2rapor
T12 kertiği ucuna yakın olan 1. Fotoğraftaki , T13 kertiği ucuna uzak olan ,  eski model T12 yeni model T13.

Link vermesine vereyim sorun değil de şöyle bir sıkıntı oluyor, gecen bir dostuma aldırdım fotoğrafta benim istediğim vardı gelen ürün yeni modeldi iptal ettik. Her set satana özel mesaj ile sormanız gerekiyor. 5li uc set aldığınızda tüm işinizi görebiliyorsunuz ek olarak 100 tl karsılıgında eğer chipset reball isi yapiyorsanız genis uc alabilirsiniz.  En önemlisi LF005 SAP kısmı diğer herşey aynı .

ilk fotoğraftaki LF005 Ucuna ait. 2. Fotoğraftaki yeni modele ait, kertik yerleri farklı.

TS80&TS100 bu üründen farklı indüksiyonlu olmaları hareketsiz kaldıgında derece düşmesi , programlanabilir, sağ el sol el düşük voltajla calısmaları vs. 

TS100 ile T80 arasındaki en önemli fark TS100'deki bütün açıkları TS80'de kapatmışlar. Hakimiyet muhteşem , tek sıkıntı TS100 e göre uç seceneğinin 2 tane olması.

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

Satıcınıza aşağıda linkteki sapli modelini göndermesini söyleyin onay verirse alımı yapın.

1deliye2rapor

Bu da linki, tekrar söylüyorum satıcıyla muhakkak yazışın, fotoğrafta istediğimiz model görünüyor ama gönderirken yeni model gönderebiliyorlar. Benim aldığım vatandaş dükkanı kapatmış :)

https://tr.aliexpress.com/item/Bakon-BK950D-kaynak-lehim-havya-220-110-50-W-i-s-tma-tipi-kaynak-arac-trinity/32924339092.html?spm=a2g10.search0104.3.60.5a847d7dEIS4Aj&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_2_10065_10068_319_317_5730620_10696_10084_453_10924_454_10083_10618_10920_10921_10307_10922_537_536_10059_10884_10887_100031_321_322_10103_5729320%2Csearchweb201603_51%2CppcSwitch_0&algo_pvid=fe8e6fb9-70ec-4844-9b9b-0ed8548c584b&algo_expid=fe8e6fb9-70ec-4844-9b9b-0ed8548c584b-8

silenthate

ustalar buda benim kullandığım ürün tavsiye olunur güzel işler çıkartıyor...

1deliye2rapor

Sanırım bu modeli Ksger firması da üretiyor, aynı uc tipini kullanıyor. Birbirlerine alternatif olarak kullanılabilirler.

kop

Bende ersa i con nano kullanıyorum gayet memnunum.

silenthate

Sanırım bu modeli Ksger firması da üretiyor, aynı uc tipini kullanıyor. Birbirlerine alternatif olarak kullanılabilirler.

haklısınız aynı ürün. arayüz kullanışlı kalibrasyon ve boost, uyku modu, otomatik kapanma ve titreşim algılama gibi özellikleri var.